Vårhåret - dags att bygga upp och återfukta

Vinterns kyla i kombination med torr inomhusvärme leder till att hårets förmåga att behålla fukt försämras, håret blir torrt och frissigt och risken för slitage och kluvna toppar ökar. Kalla temperaturer kan också få hårstrået att lyfta sig, vilket gör håret mer poröst, fuktfattigt, matt och mer ömtåligt.  

Att tappa mer hår än vanligt när våren äntligen gör sin entré efter långa vintermånader är ingenting att oroa sig över, utan helt normalt och en naturlig del av hårväxtcykeln. Under den här tiden går fler hår in i vilofas (telogen fas) vilket leder till ett tillfälligt ökat håravfall.  

Efter en lång vinter med torr luft är håret extra trött, fuktfattigt och känsligt och påverkas i större utsträckning av temperaturförändringar, ökad luftfuktighet eller exponering för de första UV-strålarna som kan påverka hårbotten och hårets hälsa. Det är nu hög tid för en boostande hårvårdsrutin som bygger upp hårstyrkan och sätta fart på tillväxten igen.  

Bygg upp inifrån med unikt keratin

Hårkontroll Boost och Hårkontroll MAN Hair Boosting Nutrition innehåller förutom utvalda vitaminer och mineraler också det unika och patenterade keratinet Cynatine®HNS som i två kliniska studier under 3 månader visar mätbara effekter på hårets kvalitet och tillväxt:

  • Ökad hårtillväxt.
  • Fler hårsäckar i tillväxtfas (anagen fas) och färre hårsäckar i vilofas (telogen fas).
  • Minskat håravfall.
  • Ökad volym.

Dessutom ökar innehållet av strukturella aminosyror i hårstrået vilket gör håret starkare, mer hållfast och mer motståndskraftigt.  

De fina effekterna av Cynatine®HNS-keratin på håret är tack vare den unika och patenterade tillverkningsprocessen som gör keratinet lösligt och lätt för kroppen att ta upp och använda.

Resultat från studie på Cynatine®HNS

Ökning av hårets dragfasthet
Ökning av aminosyror i hårstrået efter 90 dagar
Förändring av förhållandet mellan aktiv fas (anagen) och vilofas (telogen)

Fler tips för ett vårfräscht hår

Toppa regelbundet

Var noga med att toppa håret regelbundet för att bli av med skadade, slitna hårstrån och kluvna toppar. Använd en fuktgivande spray med skyddande oljor dagligen i topparna för att vårda och förebygga nya skador.  

Minska slitage

Hårets yttersta skikt kallas för kutikulan och består av fjälliknande celler som skyddar håret mot slitage och fuktförlust. Den torra vinterluften gör att kutikulan öppnar sig mer än vanligt, vilket gör att håret förlorar fukt och blir poröst och glanslöst.  

Omvänt kan en öppen kutikula också resultera i ökad frissighet då fuktig utomhusluft kan tränga in i håret och göra att hårstråna sväller upp och krullar sig.  

Tips! Tvätta håret med ett skonsamt rengörande schampo utan uttorkande sulfater (SLS), följ upp med djupverkande och vårdande inpackningar regelbundet och avsluta alltid med balsam för att sluta hårets yttersta skikt, så återställer du kutikulans skydd och fuktbevarande funktion, gör håret mer tåligt och avsevärt mindre påverkat av det dagliga slitaget.  

Återfukta

Använd en daglig fuktspray med skyddande oljor i topparna för att vårda och förebygga nya skador som ett komplement till djupverkande inpackningar.  

Happy Hair Day! 😍

Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Signa upp
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från vårt företag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alla rättigheter reserverade