integritetspolicy

Vi värnar om dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med hantering av dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

1.           Integritetspolicy & Cookies

Baltex värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy gäller för samtliga webbsidor på Harkontroll.se. Baltex Scandinavia AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som samlas in på webbplatsen.  Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på info@Harkontroll.se

1.1 Personuppgifter som behandlas

Exempel på information som inhämtas:

·         Företagsnamn

·         Kontaktperson

·         Företagsadress/fakturaadress

·         Telefonnummer och e-postadress

·         Information om användningen av webbplatsen, i form av bland annat vilka undersidor som besökt, browserinställningar och IP-adress.

Baltex samlar inte in personupplysningar som personnummer eller upplysningar om betalningsmedel.

1.2 Hur hämtar vi information?

Baltex samlar in upplysningar genom formulär på våra webbsidor. Det är frivilligt att uppge denna information. Om du väljer att inte uppge personuppgifter, kan vi vara förhindrade från att ge dig tillgång till vissa produkter eller tjänster.

Exempel på formulär:

·         Kontaktformulär

·         När man önskar att prova eller köpa en produkt eller tjänst

·         Vid anmälan att motta våra nyhetsbrev per e-post

1.3 Ändamålet med information som inhämtas

·         För att kunna ge tillgång till våra produkter och tjänster

·         För att kunna sända relevant information

·         För att kunna sända e-postutskick med produktnyheter, kampanjer och andra erbjudanden.

·         För att kunna ta kontakt med dig för att svara på frågor och/eller erbjuda våra produkter och tjänster

Vi inhämtar ingen information från tredje part.

1.5 Rättslig grund för insamling av personuppgifter

·         Samtycke

·         Avtal

·         Intresseavvägning

1.6 Hur lagras informationen?

Information som inhämtats genom formulär på Harkontroll.se lagras i vårt E-postmarknadsföringssystem.

1.7 Hur tas information bort?

Information tas bort efter kundens kontakt med vår kundtjänst.

1.8 Utlämning av information till tredje part?

Personuppgifter delas inte ut till tredjepart, men Baltex kan använda underleverantörer för att leverera hela eller delar av webbplatsen. Sådana underleverantörer är personuppgiftsbiträden och kan behandla personuppgifter å Baltex vägnar.

1.9 Rättigheter

Som användare av Baltex Scandinavia ABs webbplats, Harkontroll.se, har du rätt till att kräva insyn i behandlingen av personuppgifter. Du kan också kräva korrigeringar, begränsningar eller borttagande av personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. 

När behandlingen av personuppgifter är baserad på samtycke, kan du närsomhelst ta samtycket tillbaka.

Om du tror att Baltex inte har uppfyllt dina rättigheter enligt personuppgiftslagen, har du rätt att överklaga till den aktuella tillsynsmyndigheten. Detta görs genom att skicka ett klagomål till Datainspektionen. Kontaktuppgifter finns på: http://www.datainspektionen.se 

 

Kontakt

Telefon 08-640 05 95

info@harkontroll.se

Baltex AB, Ljusterögatan 14, 116 42 Stockholm

Kakor (”cookies”)

För att få den här webbplatsen att fungera ordentligt skickar vi ibland små filer till din dator. Dessa filer kallas kakor eller ”cookies”. De flesta större webbplatser gör på samma sätt.

Vad är kakor?

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar (t.ex. användarnamn, språk, textstorlek och andra förhandsval) under en viss tid. Tanken är att du inte ska behöva göra om inställningarna varje gång du går in på webbplatsen eller bläddrar mellan olika sidor.

Exempel:

På flera av våra sidor används kakor för att komma ihåg

  • dina inställningar, t.ex. kontrast och textstorlek
  • om du redan har svarat på en poppupp-enkät där vi undrar om du hittade det du sökte (så att du inte blir tillfrågad igen)
  • om du har accepterat att vi använder kakor på webbplatsen.

Vissa videoklipp på webbplatsen använder också kakor för att samla in anonym statistik om hur du hittade dit och vilka videoklipp du har sett.

Kakorna är inte helt nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, men de gör det lättare för dig att söka information. Du kan ta bort eller blockera kakorna, men i så fall får du vara beredd på att webbplatsen inte fungerar optimalt.

Kakorna används inte för att identifiera dig som person och de insamlade uppgifterna står helt under vår kontroll. Kakorna används bara i de syften som nämns här.

Hur du kan kontrollera kakorna

Du kan kontrollera och radera kakor precis som du vill. Läs mer på aboutcookies.org. Du kan ta bort alla kakor som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några kakor. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungera