Så ger du ditt hår en kickstart inifrån och ut

Så ger du ditt hår en kickstart inifrån och utifrån

  •        Steg 1. Inre balans

Ta dig en funderare över din inre hälsa. Hur är din form och din energinivå? Hur mycket rör du på dig och hur ser dina måltider ut? För vissa kan det        vara en god idé att göra en hälsoundersökning för att utesluta medicinska hinder och försäkra sig om att kroppen är i balans innan man tar itu        med eventuella dåliga vanor.

  •         Steg 2.  Bra kost = längre hår

Kosten är viktig för att ditt hår ska må bra. Det handlar om att ha bra balans och se till att äta lite från varje del i kostcirkeln. Är du vegetarian        kan du till exempel behöva balansera din kost med extra protein som baljväxer och linser.

  •        Steg 3. Vitamin- och proteinboostar

Ett tillskott med viktiga näringsämnen, t.ex. Hårkontroll bidrar till att upprätthålla en bra balans av vitaminer och mineraler, som gör att ditt hår        får den näring det behöver för att växa sig starkt och friskt.

  •        Steg 3. Hantera din stressnivå

Genom att träna, promenera eller meditera (sånt som får dig att slappna av helt enkelt) håller du nivån av kortisol i kroppen på en jämn nivå. Kortisol        är ett livsviktigt hormon, men för höga halter kan leda till hårförtunning och i synnerhet hos kvinnor då det blockerar vårt östrogen. Så, se över        din inre hälsa, ät bra, balanserat och varierat och lär dig att stressa ner så kommer du snart att se en positiv förändring av din hårväxt. 

  •        Steg 4. Fuktbomba

Precis som att huden i ditt ansikte behöver återfuktas efter att du tvättat det behöver din hårbotten samma behandling.  Leave in-balsam är ett        enkelt och perfekt sätt att upprätthålla en sund och återfuktad hårbotten. Använd efter varje hårtvätt! Handdukstorka håret, spraya på conditioner        och kamma igenom håret och låt det lufttorka eller föna det torrt. ”No more bad hair day”

Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Signa upp
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från vårt företag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alla rättigheter reserverade