Tips för ett starkt och vackert hår

1. Börja inifrån

Att skönhet kommer inifrån är ett välkänt uttryck och faktiskt helt sant. Äter du en näringsrik kost med fisk, nötter, frukt och grönt ger du kroppen de ämnen som behövs för att håret ska kunna växa och nybildas. Vill du ge håret en extra näringsboost efter sommaren rekommenderar vi kosttillskottet Hårkontroll Original som innehåller bland annat bambu, zink och biotin som bygger upp håret inifrån. Det är helt naturligt, innehåller inga konserveringsmedel och ger resultat redan inom 2–6 månader vid användning. Hårkontroll Original ser också till att du får vackra naglar och en fin, mjuk hud.

2. Sluta stressa

Vi vet, vi vet – det är lättare sagt än gjort. Stress är jobbigt på flertalet psykiska och fysiska sätt men visste du att det även påverkar håret? När du stressar kan det bli en överproduktion av kollagen i hårbotten vilken blir en stelnad samling i hårbotten. Den stryper hårsäcken vilken ökar risken för att hårstråt lossnar och faller av. För att slippa håravfall och dålig tillväxt kan det med andra ord vara bra att tagga ner lite…

3. Frottera inte

Brukar du ta handduken och gnugga igenom håret efter duschen? Sluta med det! Att gnugga med en handduk på blött hår gör att du sliter bort ytskiktet vilket leder till spruckna hårtoppar. När ytskiktet är skadat är det svårt för ljuset att reflekteras i håret vilket ger det en matt, tråkigt och risig look.

4. Less is more

Köp inte nya produkter hela tiden utan håll dig till få, bra produkter – gärna utan alkohol, sulfater och silikoner som torkar ut och sliter på håret. Hårkontroll Hydrating Restoring Schampo är ett vårdande shampoo som stärker och återfuktar håret. Schampot stimulerar hårsäckarna, motverkar håravfall och ger volym – perfekt för skandinaviskt tunna hår! Genom att tillföra näring till hårrötterna får du ett välmående och tjockt hår med lyster och volym. Avsluta med ett balsam som sluter hårstrået.

Hårkontroll® Hydrating & Protecting Conditioner

Hårkontroll Hydrating & Protecting Conditioner är ett intensivt återfuktande och mjukgörande balsam för ökad glans och skydd mot dagligt slitage med balanserande xytlitol och lactitol, skyddande allantoin och stärkande panthenol provitamin B5 som hjälper håret att återfå naturlig mjukhet och lyster. Inga parabener eller siliconer.

5. Skippa löshåret

Det kommer säkert inte som en nyhet för dig att löshår sliter rejält

*Ett friskt hårstrå växer ungefär 0,3 mm/dygn. Därför rekommenderas minst två månaders användning av Hårkontroll original.

Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Signa upp
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från vårt företag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alla rättigheter reserverade