Så växer ditt hår

Så växer ditt hår

Ditt hår går igenom tre faser. Tiden när det faktiskt växer, vilofasen (vanligtvis tre till fyra månader) och den sista fasen när det släpper från hårsäcken och faller av naturligt.

Självklart befinner sig inte alla hårstrån i samma fas samtidigt (vi har ju hår på huvudet hela tiden), men det kan vara bra att förstå i vilken fas ditt hår befinner sig just nu, så att du inte blir frusterad över att det tar tid för det att växa.

Förstå vad som hindrar ditt hår från att växa

Dina gener avgör ju såklart till viss del hur snabbt ditt hår växer, men du kan förbättra din livsstil och val som du gör gällande ditt hår. Några av de mest kända faktorerna som hindrar hår från att växa är problem med sköldkörteln, hormonell obalans, undernäring (till följd av t.ex. snabba dieter, hård träning, brist på protein och järn) och stress. Yttre påverkan bidrar såklart också. Vi utsätter dagligen våra hår för strama uppsättningar, varma verktyg och hårdhänta tag med borsten, vilket gör att det slits fortare än det växer.

Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Signa upp
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från vårt företag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alla rättigheter reserverade