Väck liv i det slumrande håret!

Våra hårsäckar har tre naturliga faser – tillväxtfasen, övergångsfasen och vilofasen. För varje år som vi blir äldre, kommer fler och fler hårsäckar att stanna allt längre tid i vilofasen. Då sker ingen hårutväxt,och resultatet ser man själv i spegeln – håret blir sakta men säkert tunnare, vikarna kryper upp och ”månen” börjar framträda. Men med en fungerande tillväxtbehandling är det möjligt att stimulera hårsäckarna så att de inte fastnar i vilofasen

När pojkar går in i puberteten, ökar också hårtillväxten. Det märks främst på kroppsbehåringen och att skäggväxten börjar ta fart. Detta orsakas av ökad testosteronproduktion, och när testosteronet omvandlas till en steroid (DHT) så stimuleras hårtillväxten. Men samma steroid kan hos vissa individer ha precis motsatt effekt efter puberteten – hårsäcken krymper och går snabbare in i vilande fas för att till slut ha förlorat förmågan att producera hår.

Kan väckas upp

Denna form av håravfall brukar man beskriva som ärftlig. Men det är inte alla mäns håravfall som beror på detta. Hårsäcken kan också bli passivare av rent naturliga skäl. I takt med att vi blir äldre stannar hårsäcken nämligen allt längre tid i vilande fas. Forskning har dock visat att man kan väcka upp hårsäcken ur den vilande fasen och in i tillväxtfasen.

Fler hårsäckar i aktiv fas

Det är under vilofasen som hårstrået ramlar av. Man brukar räkna med att man förlorar 50-100 hårstrån/dag. Men eftersom det bara är 10% av hårsäckarna som är i vilofas, byggs ens hår upp av de resterande hårsäckarna (90%). Det är denna balans man vill bibehålla, d v s man vill undvika att fler hårsäckar stannar kvar i vilofasen och att antalet aktiva hårsäckar håller sig på 90%.

Näring inifrån är nyckeln

Hårsäcken hämtar sin näring från kroppen, och det är vissa näringsämnen som är extra viktiga när hårsäcken ska aktiveras och producera starka, växande hårstrån. Detta sker genom celldelning, och ”bränslet” i denna process är bland annat koppar och zink som är viktiga för att hårsäcken ska kunna utvecklas. Biotin, niacin och pantotensyra är också vitala komponenter, där biotin anses extra viktigt för männens hårtillväxt.

Men en verkligt central roll spelar keratinet.

Patenterat keratin

Keratin är ett protein som finns i hela kroppen och har en grundläggande viktig roll i strukturen hos håret. Genom ett specialutvecklat och patenterat keratin, Cynatine® HNS som finns i kosttillskottet Hårkontroll MAN Hair Boosting Nutrition, har man lyckats skapa ett keratin som är unikt biotillgängligt, d v s har lättare att tas upp av kroppen – och därmed till hårsäcken.

Stoppar yttre blockering

Hårets tillväxt kan också hämmas av att hårbotten och framförallt hårsäckarna är blockerade av fett, hudavlagringar och liknande. Därför har man utvecklat Hårkontroll Man Hair Thickening Shampoo. Det är ett djuprengörande schampo med extraktet RootPrep™ som rengör hårrotens övre del och samtidigt stimulerar mikrocirkulationen. På så sätt bidrar det till förnyad elasticitet, volym och styrka hos det växande hårstrået.

För att samtidigt stimulera hårroten, ger Hårkontroll Man Hair Stimulating Serum extra vitalitet. Även denna innehåller det kliniskt dokumenterade extraktet RootPrep™ som stimulerar hårtillväxten så att håret blir tätare, fylligare och ser friskare ut.

Komplett 3-komponentbehandling

En hårsäck som får rätt näring inifrån via kosten och sedan noggrann rengöring och effektiv stimulans utifrån har betydligt bättre förutsättningar för att ge en ökad tillväxt, ett starkare och kraftfullare hår samt nytt liv och glans. Studier visar på att rätt trippelbehandling kan både minska det naturliga håravfallet och få fler hårsäckar i aktiv, tillväxande fas.

Hårkontroll MAN Hair Growing System - bevisad effekt

Vetenskapliga studier, d v s studier där man på ett objektivt sätt mäter effekten av en behandling, är den enda tillförlitliga metoden för att avgöra om en produkt verkligen fungerar. 3-komponentbehandlingen Hårkontroll MAN Hair Growing System har genomgått två sådana studier och resultatet är entydigt:

  • 50% mindre håravfall
  • Ökad slitstarka i varje hårstrå, d v s de sitter fast bättre
  • Fler hårsäckar i aktiv tillväxtfas istället för vilande (då håret inte växer)
  • Ökning av hårtillväxt redan efter 10 dagar
  • Kraftigare hårstrån

Det är alltså visat att Hårkontroll MAN Hair Growing System verkligen kan stärka håret, främja hårtillväxten och förebygga hårets åldrande.

Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Signa upp
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från vårt företag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alla rättigheter reserverade