Vägen till ett starkare och vackrare hår

Så får du ett tjockare och starkare hår - Naturliga tips och råd

Det är få förunnat att ha ett tjockt hår och glansigt hårsvall. Mycket av vår identitet som kvinna sitter i håret. Men det finns hjälp – och helt naturliga – sätt att hjälpa håret på traven. Med rätt skötsel, kost och omvårdnad kan du minimera slitaget och stärka upp ditt hår från hårrötter till toppar. Här är de bästa tipsen för att få ett tjockare hår.

Hårets uppbyggnad

Håret består av två delar: roten och själva strået. I roten finns celler som kallas för pigmentceller, vilka producerar ämnet melanin som ger håret dess färg. Hårstråna består till största delen av keratin, ett protein som även finns både i huden och i naglarna. Hårrötterna spelar en central roll för hårväxten, det är där som hårcellerna byggs upp.

Ge rätt förutsättningar

För att ditt hår ska bli starkt, tjockt och sitta kvar länge måste du ge det rätt förutsättningar – både vad gäller näring och omvårdnad – att växa sig starkt redan i roten.

Massera hårbotten

Massage av hårbotten är ett bra sätt att stimulera tillväxten. Massagen stimulerar blodcirkulationen som får igång hårets tillväxt i hårsäckarna. Men var skonsam så du inte gnuggar så du sliter på håret. Ha tålamod! Det tar tid för hårstrået att växa och förändras, så räkna med tre till fyra månader innan du utvärderar resultatet.

Använd Hårkontroll Boost

Du vet väl att Hårkontroll Boost innehåller ett keratin som binder till hårrotens naturliga keratin och på så sätt får du också hjälp att få ett starkare, tjockare och vackrare hår. Läs mer om Hårkontroll Boost

No items found.
Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Signa upp
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från vårt företag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alla rättigheter reserverade