FAQ

Vanliga frågor & svar

Läs vanliga frågor och svar om Hårkontroll MAN - Hair Growing System.

Hur länge ska jag använda Hårkontroll MAN - Hair Growing System?

Ett friskt hårstrå växer i genomsnitt ca 1 cm per månad, och långsammare i hårfästet. Vi rekommenderar att använda hela serien under 12 veckor för optimalt resultat.

Kan Hårkontroll MAN - Hair Boosting Nutrition ge biverkningar?

Ja, om du är känslig eller har allergi mot någon av de ingående ingredienserna ska du undvika att använda produkten.

Kan man få ökad hårväxt på andra ställen på kroppen?

Nej de aktiva ingredienserna påverkar bara håret på huvudet. Hår på övriga kroppen har en annan uppbyggnad och påverkas inte.

Vad är RootPrep™?

RootPrep är vårt namn på ett väldokumenterat extrakt som heter Redensyl, Extraktet består av en bred sammansättning av olika örter som i studier har visat väldigt bra effekt på ökad hårstyrka ,mindre håravfall och det ger ett fylligare och kraftigare hår. Både Hårkontroll Man Hair Thickening Schampo och Hårkontroll Man Intensive Serum innehåller det extraktet

Hur fungerar keratinet i Hårkontroll MAN - Hair Boosting Nutrition

Det är ett biotillgängligt keratin som heter Cynatine HNS, biotillgängligt betyder att det fäster till hårroten inifrån och boostar hårroten med rätt näring så du får ett kraftigare och fylligare hår.

Hjälper Hårkontroll MAN - Hair Growing System alla?

Nej det måste finnas levande hårrötter för att denna behandling ska fungera. Är hårroten helt död så hjälper det inte, men om den är i den telogena fasen så får hårroten hjälp att växa. Med rätt näring inifrån och utifrån skapas de rätta förutsättningarna för ett kraftigare och fylligare hår

Hur fungerar Hårkontroll MAN - Hair Growing System?

Hårkontroll Man är en unik 3 komponentslösning.Hårroten får sin näring med blodcirkulationen, och det är därför viktigt med en bra näringstillförsel för att håret ska få rätt förutsättningar. Det är aldrig ett enskilt ämne som gör att håret förlorar sin kondition, styrka och tillväxt. Vitaminer och mineraler arbetar tillsammans i kroppen för att fylla olika funktioner. Hårkontroll Man Nutrition är sammansatt av vitaminer, mineraler och en extra dos biotin för perioder när håret behöver det lilla extra. Näringstillskottet innehåller också det patenterade keratinet Cynatine HNS. Keratin är huvudkomponenten i hår, ett protein som har den högsta halten av aminosyran cystein, en naturlig reservoar av svavel. Den binder till hårroten inifrån och ser till att hårroten får de bästa förutsättningarna för en bra tillväxt. Schampot djuprengör hårbotten och hårroten utifrån så att det aktiva Hårkontroll Man Intensiv serum ska kunna tränga ner i hårroten och stimulera en bättre hårväxt

Växer håret hela tiden?

Nej, håret har olika faser. Den anagena fasen varar i 2 till 8 år. Här delas cellerna i hårroten och producerar hårets yta. Hårsäcken växer in i hudens djupare lager för att få näring. Hårets längd bestäms också av längden på denna fas. Den katagena fasen står för förnyelse och varar i 2 till 4 veckor. Hårsäcken krymper till ca en sjättedel av sin normala storlek, håret slutar att växa, och roten trycks slutligen upp och faller av. Den telogena fasen kallas också för hårets vilofas och varar i 2 till 4 månader. Håret växer inte, men stannar i kontakt med hårsäcken då roten vilar. Ca 10-15 % av alla hår är alltid i telogen fas, och efter denna är cykeln komplett och håret övergår på nytt till den anagena fasen.

Vad menas med Håravfall?

Vi tappar normalt sett ca 100 hårstrån om dagen, vilket inte är någonting att oroa sig över. Tappar man fler hårstrån under längre tid, kan man prata om håravfall. Det finns många orsaker till håravfall, genetiska faktorer, sköldkörtel problem, långvarig stress eller infektioner. Är man orolig bör man söka hjälp hos läkare för att ta reda på bakomliggande orsaker.

#harkontroll

Följ Hårkontroll på Instagram

Välkommen till vår värld av hår. Från vår produktion till events - här hittar du det senaste från Hårkontroll.