Tips för din hårtyp

Tips för fett hår

Tvätta inte ditt hår dagligen. Vid fett hår är talgkörtlarna överstimulerade och utsöndrar mer fett än normalt. Att dagligen tvätta håret skapar en ond cirkel som bara gör det värre. Tvätta istället håret var tredje dag i kallt vatten, så slutar håret att producera så mycket fett. Det kommer att ta tid innan fettbalansen i håret återanpassas, men håll ut. Använd ett torrschampo om du tycker det börjar bli fett. Ett annat tips är att ha håret uppsatt för då syns det inte att det är fett lika lätt.

Tips för torrt hår

Ett torrt hår behöver få näring inifrån, ett balsam som bara sköljer ut kommer inte att göra jobbet. Använd ett intensivt fuktgivande schampo som rengör håret, samt en riktigt bra hårinpackning. Jag skulle även rekommendera att ge håret extra närig inifrån med kosttillskott.

Tips för frizz hår

Det finns flera schampon och balsam som har en "anti frizz” effect. Även en hel del stylingprodukter som är bra. Hårkontroll har en riktigt bra spray för just detta som fungerar super.

Tips för tunt hår

Om hårförlängning inte är ett alternativ så finns det flera olika produkter som kan hjälpa till vid styling så att håret känns tjockare. Undvik sådant som sliter på håret som färgning, blekning, och styling utan värmeskydd.

Publicerat av:

Emmelie Walles

10/27/2019