Så reparerade vi Camillas hår

   Camilla har ett tunt och svagt hår, som tidigare hade blivit skadat av hemmagjord färgning och blekning, och dessutom hade    många ”crazycolours” gjorts efter blekningarna, det här påverkar håret i hög grad då håret är fyllt av många olika pigment och att göra en ny färgning    på ett sådant hår blir inte som att färga ett normal färgat hår pga att alla dessa olika pigment påverkar hur en ny färgning blir, dvs att färgningen    kan ta olika på olika delar av håret. För att uppnå ett snyggt och jämnt resultat använde vi flera olika färgtekniker på modellen för att hårkvaliten    skilde sig markan mellan längderna och hårrötterna.

Vi började med en förpigmentering på de skadade hårpartierna, detta för att den permanenta färgblandningen vi ska applicera i steg 2 ska absorberas jämnt    . Till förpigmenteringen använde vi kopparton från Matrix Socolor som också mixades med direkta pigment (utan väte) vilket ska fylla dem partier av    håret som saknar pigment , det här ger håret en bättre grund för att uppnå ett permanent färgresultat. Efter 20 minuter tvättar vi håret och torkar    det ordentligt så att vår nästa färgapplicering med den permanenta hårfärgen absorberas jämnt.

Vi använde två olika blandningar till håret, en blandning med 6% väte till rötterna och en annan blandning med 3% väte till dem partier som redan färgats    tidigare. Formulan bestod av 8CC+RC+koppar och gul mixton. Vi la även folieslingor med Matrix SR-C direkt på hårfärgen med ca 5 cm distans från botten.    Efter verkningstiden sköljer vi ur och tvättar bort färgrester med ett färgschampo och därefter lägger vi en hårmask mixad med 30 droppar Exquisite    Moringa Oil under värme och sköljer ur efter 15 minuter. Innan hårföningen skyddar vi håret med Hårkontroll Hair Shine Boosting Spray som innehåller    panthenol, ricinolja, arganolja och collagen protein, dessa ämnen gör fantastiskt gott för hårets välmående, vi torkade ca 70% torrt innan vi applicerar    stylingprodukterna, då använde viMatrix Amplify Wonder Boost Root Lifterför att få volym från rötterna och Foam Volumizerpå längderna, håret fönades    med rundborste av naturliga fibrer.

När föningen var klar använde vi Matrix Salt Infused Spray för att få en bra stadga till uppsättningen och vi avslutar med Matrix Proforma Hairspray och    en sista touche med Hårkontroll Hair Shine Boosting Spray för en fräsch glans.

Publicerat av:

Stockholm stylisterna

10/27/2019