Min kvällsrutin för håret

Vi borde bli bättre på att dela med oss av våra tips och trix!! Jag älskar att läsa andras bästa tips och jag är alltid nyfiken på hur andras rutiner ser ut. Därför tänkte jag dela med mig av hur min kvällsrutin ser ut för mitt hår. Om jag tvättat håret så ser jag alltid till att föna det innan jag går och lägger mig. Jag har som regel att aldrig sova med blött hår för att undvika att håret blir porröst och läsare går av. Jag fönar alltid i hårets växtriktning, vilket sluter hårstrået och skapar ett extra glansigt resultat. 

Något som jag också är noga med är värmeskydd. Oavsett om du använder värmeredskap dagligen eller nån gång då och då så ska man alltid skydda håret från det slitage som värmeverktyg innebär. Applicera värmeskydd på hårets längder även innan du fönar håret. 

En annan sak som jag själv fick i tips som jag inte alls hade tänkt på var att rengöra hårborsten. Cirka en gång i månaden tvättar jag mina borstar med schampo. När jag sedan fönat håret klart så sover jag alltid med håret i en fläta för att undvika att håret blir trassligt, samt känns det bättre när allt hår ligger samlat under natten.

Publicerat av:

Emmelie Walles

10/27/2019