Dra ner på tvättandet

Något som jag och mina vänninor pratar ofta om när det kommer till hår är hur ofta man ska tvätta håret.
Jag brukar säga så sällan som möjligt 1-3 gånger i veckan lite beroende på vad du gör och jobbar med. Håret behöver inte tvättas varje dag, det sliter på håret och speciellt på sommaren när vi är mycket ute i solen och badar.


I början kan det vara svårt att dra ner på hårtvättarna, men dra ut på det en dag extra för varje gång så ska du se att håret vänjer sig och inte blir fettigt.


Något som också kan hjälpa är att ha fasta dagar att tvätta håret på, jag själv har inte det, jag tvättar det när det behövs och det är ca 1-2 gånger i veckan. När du tvättar håret mer sällan lär sig håret att inte bli lika fett och du håller en bra balans i hårbotten.

Publicerat av:

Emmelie Walles

10/27/2019